Likvidácia pozostatkov ihrísk

23.07.2013 Prievidza

V týchto dňoch ste mohli zaznamenať likvidáciu nefunkčných detských ihrísk a športovísk v Prievidzi. V mnohých prípadoch sa odstraňujú už len samostatne stojace poškodené bránky, stĺpiky, či iné pozostatky ihrísk často krát ohrozujúce bezpečnosť detí. 
Spoločnosť UNIPA spol. s r. o., vykonávala v prvej polovici roka 2013 na základe miestnej obhliadky a spracovanej fotodokumentácie pasportizáciu detských pieskovísk, preliezok a športových zariadení v meste Prievidza. Zo zistených informácií bol stanovený ďalší postup opráv týchto športovísk.
Uvedená pasportizácia slúži na presné zdokumentovanie technického stavu a bezpečnosti detských ihrísk a športovísk. Po odstránení starých a nevhodných komponentov na športoviskách budú niektoré veľmi poškodené časti vymieňané za nové. Postupne bude obnovené aj vyznačenie hracích plôch. Viaceré ihriská vzhľadom na ich znehodnotený stav budú vyradené z prevádzky. Mesto v tomto smere zmenilo koncepciu a na miesto malých detských ihrísk ide budovať veľké centrálne detské ihriská. Chceme docieliť, aby postupne malo každé sídlisko jedno veľké centrálne ihrisko spĺňajúce všetky bezpečnostné normy.
Už v týchto dňoch sa začala výmena poškodených dielov na detských ihriskách a obnova ich náterov.
Obnove detských ihrísk a športovísk predchádzala výmena piesku v detských pieskoviskách. Mestská spoločnosť UNIPA vykonala v mesiacoch apríl a máj výmenu piesku v detských pieskoviskách a pieskoviskách materských škôl na území mesta Prievidza. V materských školách na území mesta je 36 pieskovísk. V Prievidzi je 31 detských ihrísk. V rámci údržby budú na nich vykonané revízie a ich cieľom je odstránenie nedostatkov a zanedbanej údržby z minulosti.
Autor: Michal Ďureje, ( Mesto Prievidza)
 

Vyberte región